Svět kávy

2. 11. 2020
Kurz alternativní přípravy kávy
V rámci kurzu Vás naučíme, jak si připravit skvělý šálek kávy v aeropressu, dripperu V60 a frenchpressu. Praktické ukázky a degustace kávy. Provedeme Vás celým procesem, kterým káva prochází, než se v k Vám dostane v šálku. Kurz můžete také věnovat jako dárek.
více ⟶
30. 01. 2020
Předplatné kávy Mr. Coffee
Každý měsíc nová káva přímo domů nebo do práce. Vždy čerstvě pražená, výběrová arabica z rodinné pražírny. Podrobné informace o tom, jak funguje naše předplatné kávy.
více ⟶

25. 07. 2019
Odrůdy kávovníku arabica
V dnešní době existuje nespočet druhů kávovníků. Podíváme se na ty nejdůležitější z nich a popíšeme rozdíly mezi nimi.
více ⟶

11. 07. 2019
Kávovník – odkud se bere káva
Často se setkáváme s otázkou, co to káva vůbec je a odkud se bere. Spoustu lidí poté překvapí naše odpověď – káva je ovoce!
více ⟶

30. 05. 2019
Honey metoda zpracování kávy
Způsob zpracování kávy, který je šetrný k životnímu prostředí a výsledkem jsou vysušené kávové třešně připravené na svou další cestu.
více ⟶

18. 04. 2019
Suché zpracování kávy
Nejstarší a tradiční způsob zpracování kávy. Získáme vysušená zelená zrna zbavená třešně a dužiny, která jsou připravena na další cestu.
více ⟶

13. 04. 2019
Mokré zpracování kávy
Jeden z nejpoužívanějších způsobů zpracování kávových třešní za použití vody. Výsledkem jsou vysušená zelená kávová zrna, připravena na další dlouhou cestu. Mezi charakteristické ...
více ⟶

26. 03. 2019
Bezkofeinová káva
Bezkofeinová káva tvoří 10 % z celkové produkce na světě. Ale víte vůbec, jakým způsobem káva bez kofeinu vzniká? Stručně a jednoduše popíšeme základní metody odstranění kofeinu z ...
více ⟶

26. 03. 2019
O zpracování kávy obecně
Souhrnné informace o tom, co se s kávovými třešněmi děje poté, co je farmáři sesbírají na farmě. Zpracování významným způsobem ovlivňuje chuť kávy a dává nám vědět, co od kávy ...
více ⟶

6. 03. 2019
Arabica a robusta
Stručně popíšeme základní rozdíly mezi nejrozšířenějšími typy kávovníku-arabicou a robustou.
více ⟶