Kurz alternativní přípravy kávy

2. 11. 2020

Kurz alternativní přípravy kávy

V rámci kurzu Vás naučíme, jak si připravit skvělý šálek kávy v aeropressu, dripperu V60 a frenchpressu. Praktické ukázky a degustace kávy. Provedeme Vás celým procesem, kterým káva prochází, než se v k Vám dostane v šálku. Kurz můžete také věnovat jako dárek. 

více  ⟶

Předplatné kávy Mr. Coffee

30. 01. 2020

Předplatné kávy Mr. Coffee

Každý měsíc nová káva přímo domů nebo do práce. Vždy čerstvě pražená, výběrová arabica z rodinné pražírny. Podrobné informace o tom, jak funguje naše předplatné kávy. 

více  ⟶

Odrůdy kávovníku arabica

25. 07. 2019

Odrůdy kávovníku arabica

V dnešní době existuje nespočet druhů kávovníků. Podíváme se na ty nejdůležitější z nich a popíšeme rozdíly mezi nimi. 

více  ⟶

Kávovník – odkud se bere káva

11. 07. 2019

Kávovník – odkud se bere káva

Často se setkáváme s otázkou, co to káva vůbec je a odkud se bere. Spoustu lidí poté překvapí naše odpověď – káva je ovoce!

více  ⟶

Honey metoda zpracování kávy

30. 05. 2019

Honey metoda zpracování kávy

Způsob zpracování kávy, který je šetrný k životnímu prostředí a výsledkem jsou vysušené kávové třešně připravené na svou další cestu. 

více  ⟶

Suché zpracování kávy

18. 04. 2019

Suché zpracování kávy

Nejstarší a tradiční způsob zpracování kávy. Získáme vysušená zelená zrna zbavená třešně a dužiny, která jsou připravena na další cestu. 

více  ⟶

Mokré zpracování kávy

13. 04. 2019

Mokré zpracování kávy

Jeden z nejpoužívanějších způsobů zpracování kávových třešní za použití vody. Výsledkem jsou vysušená zelená kávová zrna, připravena na další dlouhou cestu. Mezi charakteristické ...

více  ⟶

Bezkofeinová káva

26. 03. 2019

Bezkofeinová káva

Bezkofeinová káva tvoří 10 % z celkové produkce na světě. Ale víte vůbec, jakým způsobem káva bez kofeinu vzniká? Stručně a jednoduše popíšeme základní metody odstranění kofeinu z ...

více  ⟶

O zpracování kávy obecně

26. 03. 2019

O zpracování kávy obecně

Souhrnné informace o tom, co se s kávovými třešněmi děje poté, co je farmáři sesbírají na farmě. Zpracování významným způsobem ovlivňuje chuť kávy a dává nám vědět, co od kávy ...

více  ⟶

Arabica a robusta

6. 03. 2019

Arabica a robusta

Stručně popíšeme základní rozdíly mezi nejrozšířenějšími typy kávovníku-arabicou a robustou. 

více  ⟶





zpět nahoru